Pique wyprowadził się do starej kawalerki. Shakira wydała oświadczenie. To koniec

Przed kilkoma dniami dziennik "El Periodico" przekazał, że Gerard Pique i Shakira się rozstali. Dziś informacje te potwierdza kolumbijska piosenkarka. Jak donoszą hiszpańskie media, 45-latka wydała specjalne oświadczenie, w którym prosi o uszanowanie prywatności.

Shakira oraz Gerard Pique są niewątpliwie jedną z najbardziej popularnych par w piłkarskim świecie. Początek ich znajomości sięga 2010 roku. To właśnie przed dwunastoma laty para poznała się przy okazji kręcenia teledysku do utworu "Waka Waka", oficjalnego hymnu mistrzostw świata w 2010 roku, które odbywały się w Republice Południowej Afryki. Kolumbijska piosenkarka i hiszpański piłkarz doczekali się dwójki synów: Milana (dziewięć lat) i Sashy (siedem lat).

Zobacz wideo Skorża chce wzmocnień w Lechu. "Praktycznie w każdej formacji"

Shakira i Pique nie są już razem. Piosenkarka wydała specjalne oświadczenie

Plotki o problemach w ich związku krążyły już od wielu miesięcy. Jednak teraz wszystko wskazuje na to, że po 12 latach związek piłkarza z piosenkarką rozpadł się. Takie informacje jako pierwszy przekazał "El Periodico". Według doniesień hiszpańskich dziennikarzy, powodem rozstania miała być zdrada 35-latka, na której przyłapała go partnerka. Co więcej, obrońca FC Barcelony miał nawet wyprowadzić się ze wspólnego mieszkania i przenieść do swojej starej kawalerki przy Carrer de Muntaner w stolicy Katalonii.

Neymar i Leo MessiNeymar wyśmiał Argentynę po wygranej w Finalissimie. "Czy oni wygrali mundial?"

W sobotę informacje o rozstaniu potwierdziła również Shakira. Piosenkarka wydała specjalne oświadczenie, w którym przyznała, że nie pozostaje już związku z o dziesięć lat młodszym partnerem. Treść komunikatu cytuje portal "La Informacion"

"Z przykrością potwierdzamy, że się rozstajemy. W trosce o dobro naszych dzieci, które są dla nas najwyższym priorytetem, prosimy o poszanowanie prywatności. Dziękujemy za wyrozumiałość" - czytamy w krótkim oświadczeniu wydanym przez agencję prasową, która reprezentuje Kolumbijkę.

Więcej informacji na stronie głównej Gazeta.pl

Piotr Tomasik przedłuża kontrakt z Wisłą Płock w stylu GTA.Niemcy zachwyceni pomysłem Wisły Płock. Nazwali go "szalonym"

Rozstanie Pique i Shakiry bardzo źle wpłynęło na zdrowie psychiczne piosenkarki. Według ustaleń magazynu "Hola" 45-latka trafiła do szpitala. Przyczyną miał być atak paniki, spowodowany silnym stresem po zdradzie partnera.