Hubert Hurkacz jak w transie! Jedynak w Wimbledonie. Genialna statystyka

Hubert Hurkacz awansował do IV rundy Wimbledonu w imponującym stylu. Jego statystyki serwisowe są imponujące.

Hubert Hurkacz bez żadnych problemów awansował do IV rundy Wimbledonu. Najpierw pokonał Włocha Lorenzo Musettiego (63. ATP) 6:4, 7:6 (7:5), 6:1, w kolejnej rundzie wyeliminował również w trzech setach Amerykanina Marcosa Girona (66. ATP) 6:3, 6:2, 6:4, a w sobotę niespodziwanie łatwo wyeliminował Kazacha Alexandera Bublika (38. ATP) 6:3, 6:4, 6:2.

Zobacz wideo "Hurkacz twardo stąpa po ziemi. O jego głowę jestem spokojny"

Wimbledon. Magda Linette wygrała z Amandą AnisimovąWielki sukces Hurkacza na Wimbledonie. Linette odpadła [ZAPIS RELACJI]

Kapitalne statystyki serwisowe Hurkacza

Hubert Hurkacz w tegorocznym Wimbledonie imponuje świetnym serwowaniem. W meczu z Musettim miał 70 proc. pierwszego podania i po nim aż 86 proc. skuteczność wygrywania punktów. Natomiast w pojedynku z Gironem pierwszy serwis miał nieco słabszy (54 proc.), ale utrzymał znakomitą statystykę i miał 84 proc. wygranych punktów. W starciu z Bublikiem podawał z 70 proc. skutecznością i wygrywał aż 81 proc. punktów po pierwszym podaniu.

Najlepszy polski tenisista w trzech spotkaniach nie stracił ani jednego podania! Miał dotychczas 42 swoich gemów serwisowych i wszystkie wygrał (po 14 z każdym z zawodników) Mało tego, tylko Włoch miał cztery szanse na break-point, bo Amerykanin i Kazach ani jednej.

Po dwóch rundach podobnie jak Hurkacz, swojego serwisu nie przegrali właśnie Bublik oraz Frances Tiafoe (57. ATP). Kazach w meczu z Polakiem aż cztery razy został jednak przełamany. Natomiast Amerykanin w przegranym 3:6, 4:6, 4:6 pojedynku z Rosjaninem Karenem Chaczanowem (29. ATP) trzy razy dał sobie odebrać serwis.

Magda Linette2,5 godziny morderczej walki! Magda Linette walczyła do samego końca

Hurkacz kapitalną passę będzie chciał podtrzymać w meczu IV rundy. Zmierzy się ze zwycięzcą meczu Daniił Miedwiediew (Rosja, 2. ATP) - Marin Cilić (Chorwacja, 37. ATP).

Więcej o: