Szybkie, smaczne i zdrowe. Bananowe muffinki, które musisz spróbować

Banan cieszy się niezwykle dużą popularnością wśród sportowców. Wszystko za sprawą łatwo przyswajalnych węglowodanów. W związku z tym warto wprowadzić je do przeróżnych przepisów. Oto bananowe muffinki.

 

Składniki:

- olej rzepakowy - 80 ml,

- 3 banany,

- 2 jajka,

- mąka pszenna - 250 g,

- szklanka orzechów włoskich,

- 1 łyżeczka proszku do pieczenia.

 

Przygotowanie:

1. Rozgnieć banany w misce.

2. W osobnym naczyniu ubij jajka z olejem i dodaj mąkę, proszek do pieczenia oraz cynamon.

3. Do ubitych jajek dodaj rozgniecione banany,

4. Rozgnieć orzechy włoskie i dodaj do masy.

5. Wszystko razem wymieszaj.

6. Piecz 20 minut w 180 stopniach.

Muffinki możesz podawać np. z masłem orzechowym.

WIĘCEJ PODOBNYCH HISTORII ZNAJDZIESZ TUTAJ