Masz ochotę na masło orzechowe? Zrób je sam! [PROSTY PRZEPIS]

Czy jest coś lepszego od masła orzechowego? Nie! Zobaczcie, jak przygotować domowe masło orzechowe.

Masło orzechoweMasło orzechowe Fot. matka_Wariatka matka_Wariatka - Fotolia

SKŁADNIKI:

- orzeszki ziemne 500 g,

- sól,

- miód.

PRZYGOTOWANIE:

1. To jest bardzo proste! Orzeszki ziemne musicie uprażyć na patelni lub upiec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 15 minut.

2. Uprażone lub upieczone orzechy miksujcie do momentu, kiedy zaczną wydzielać naturalny tłuszcz i zamienią się w masę.

3. Gotową masę ostudźcie.

4. Na samym końcu dodajcie szczyptę soli oraz miód.

PRZEPISY Z MASŁEM ORZECHOWYM ZNAJDZIECIE TUTAJ

WIĘCEJ PODOBNYCH HISTORII ZNAJDZIESZ TUTAJ