Bananowe lody w karmelu z migdałami i czekoladą. Pyszny, zdrowy i pożywny przepis na ochłodę

Banan to owoc, który uwielbiany jest przez biegaczy. W związku z tym warto pomyśleć o ciekawej alternatywie na ochłodę w upalne dni.

My Focused Fintess

SKŁADNIKI:

- banany (ilość dowolna, w zależności od potrzeby),

- karmel,

- gorzka czekolada,

- migdały,

PRZYGOTOWANIE:

Przygotowanie tych lodów to nic trudnego. Wykona je największy kulinarny laik.

1. Obierzcie banany i przekrójcie je w połowie.

2. Po przygotowaniu bananów roztopcie w małym garnku karmel. W międzyczasie pokruszcie gorzką czekoladę i migdały.

3. W odciętej części banana umieśćcie patyk. Tak, żeby wygodnie spożywało się loda.

4. W następnej kolejności banany musicie zamoczyć w roztopionym karmelu.

5. Zanim karmel ostygnie, wszystkie banany posypcie pokruszoną gorzką czekoladą i migdałami. Te dwa składniki są nasza propozycją, wobec tego możecie dodać  to, na co tylko macie ochotę.

6. Gotowe banany musicie odłożyć do zamrażarki (3-4 godziny).

PolskaBiega Instagram
PolskaBiega Instagram tomrep

WIĘCEJ PODOBNYCH HISTORII ZNAJDZIESZ  TUTAJ

Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.