Nietypowy sposób podania owsianki. Koniecznie musicie spróbować

Owsianka jest jednym z najbardziej popularnych dań wśród biegaczy, ale głównie w tej wersji słodkiej. My przygotowaliśmy ją nieco inaczej.

Nie trzeba dużo mówić o tym, że owsianka jest łatwa w przygotowaniu, smaczna i zdrowa. Ten przepis z pewnością przypadnie wam do gustu.

SKŁADNIKI:

- płatki owsiane (miska),

- czerwona fasola (z puszki),

- pomidory (z puszki),

- gorgonzola,

- świeże liście bazylii,

- czosnek, pieprz, sos sojowy, papryka słodka wędzona, zioła prowansalskie.

PRZYGOTOWANIE:

1. Na samym początku przygotujcie płatki owsiane.

2. Następnie do głębokiego garnka włóżcie pomidory oraz fasolkę. Wszystko podgrzejcie przez około 5 minut na małym ogniu.

3. Do lekko ciepłej masy dodajcie gotowe płatki owsiane.

4. Dynamicznie mieszajcie.

5. Wszystkie składniki przyprawcie czosnkiem, pieprzem, papryką słodką wędzoną, ziołami prowansalskimi oraz dodajcie sos sojowy.

6. Gotowe płatki podajcie z kawałkiem gorgonzoli oraz świeżymi liśćmi bazylii.

7. Dla smaku można również całość delikatnie skropić limonką.

PolskaBiega InstagramPolskaBiega Instagram tomrep

WIĘCEJ PODOBNYCH HISTORII ZNAJDZIESZ  TUTAJ