Coraz więcej ludzi decyduje się na poranny trening. Warto zadbać o to, żeby przed śniadaniem zjeść lekkie i pożywne śniadanie, które zapewni energię na treningu i po jego zakończeniu.
PolskaBiega Tomasz Repeta Tomasz Repeta
- mleko bez laktozy (500 ml),
- płatki owsiane (2-3 garści),
- migdały,
- banan,
- cynamon,
- syrop klonowy.
Jest tu ktoś, kto nie lubi bananów, cynamonu i migdałów? Te trzy składniki w smaku się całkiem nieźle komponują. Warto zatem połączyć to trio.
1. Zagotujcie mleko bez laktozy.
2. Do zagotowanego mleka dodajcie płatki i zgodnie z opakowaniem gotujcie kilka minut (przeważnie jest to 5-10 minut).
5. Później dodajcie odrobinę syropu klonowego, który doda słodkości tej papce.
6. Na wierzchu ułóżcie banany, posypcie cynamonem i rzućcie migdały.
PolskaBiega Tomasz Repeta Tomasz Repeta
- kiwi,
- banan,
- jeżyny,
- łyżeczka miodu,
- płatki owsiane 2-3 garści,
- mleko migdałowe 500 ml.
1. Zagotujcie mleko migdałowe.
2. Do zagotowanego mleka dodajcie płatki i gotujcie (przeważnie jest to 5-10 minut).
5. Następnie dodajcie miód.
6. Na wierzchu ułóżcie banany, kiwi i jeżyny.
Przy połączeniu tych smaków mamy trochę słodyczy (mleko migdałowe, miód, banan), ale także świeżości i kwaskowatości, które dodają jeżyny i kiwi.
WIĘCEJ PODOBNYCH HISTORII ZNAJDZIESZ TUTAJ