Jedz owsiankę! Dwa smaczne i proste przepisy na owocową dawkę energii

Owsianka to jedno z najbardziej popularnych dań, które jedzą biegacze. Warto urozmaicać ją poprzez zmianę kilku produktów.

Coraz więcej ludzi decyduje się na poranny trening. Warto zadbać o to, żeby przed śniadaniem zjeść lekkie i pożywne śniadanie, które zapewni energię na treningu i po jego zakończeniu.

Cynamonowa owsianka

PolskaBiegaPolskaBiega Tomasz Repeta Tomasz Repeta

SKŁADNIKI:

- mleko bez laktozy (500 ml),

- płatki owsiane (2-3 garści),

- migdały,

- banan,

- cynamon,

- syrop klonowy.

PRZYGOTOWANIE

Jest tu ktoś, kto nie lubi bananów, cynamonu i migdałów? Te trzy składniki w smaku się całkiem nieźle komponują. Warto zatem połączyć to trio.

1. Zagotujcie mleko bez laktozy.

2. Do zagotowanego mleka dodajcie płatki i zgodnie z opakowaniem gotujcie kilka minut (przeważnie jest to 5-10 minut).

5. Później dodajcie odrobinę syropu klonowego, który doda słodkości tej papce.

6. Na wierzchu ułóżcie banany, posypcie cynamonem i rzućcie migdały.

OWSIANKA Z KIWI, BANANEM I JEŻYNAMI

PolskaBiegaPolskaBiega Tomasz Repeta Tomasz Repeta

SKŁADNIKI:

- kiwi,

- banan,

- jeżyny,

- łyżeczka miodu,

- płatki owsiane 2-3 garści,

- mleko migdałowe 500 ml.

PRZYGOTOWANIE:

1. Zagotujcie mleko migdałowe.

2. Do zagotowanego mleka dodajcie płatki i gotujcie (przeważnie jest to 5-10 minut).

5. Następnie dodajcie miód.

6. Na wierzchu ułóżcie banany, kiwi i jeżyny.

Przy połączeniu tych smaków mamy trochę słodyczy (mleko migdałowe, miód, banan), ale także świeżości i kwaskowatości, które dodają jeżyny i kiwi.

WIĘCEJ PODOBNYCH HISTORII ZNAJDZIESZ  TUTAJ

Copyright © Agora SA