Tomasz Repeta
SKŁADNIKI:
- szparagi,
- pierś z kurczaka,
- musztarda,
- miód,
- oliwa,
- pomidory,
- zioła prowansalskie, sól i pieprz.
PRZYGOTOWANIE
1. Szparagi umyć i odłamać twarde końcówki.
2. Do wrzącej i osolonej wody wrzućcie przygotowane łodygi i gotujcie przez 10-15 minut.
3. Pierś musicie umyć i pokroić na mniejsze kawałki.
4. Przyprawcie przygotowanego kurczaka solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
5. Mięso podsmażcie na patelni.
6. Na samym końcu przygotujcie sos. Połączcie odrobinę musztardy, miodu i oliwy. Na kilka dużych łyżek (3 łyżki) musztardy, musicie dodać 1 małą łyżeczkę miodu, trochę oliwy oraz pieprz i sól.
7. Na samym dnie rozsmarujcie sos, na to ułóżcie (według uznania) szparagi oraz gotową pierś. Dodatkowo możecie pokroić pomidory.
SMACZNEGO!
WIĘCEJ PODOBNYCH HISTORII ZNAJDZIESZ TUTAJ