Szparagi powróciły. Jak przygotować je smacznie i zdrowo? Mamy sposób! [PRZEPIS]

Przyszła wiosna, zaraz lato, więc możemy rozkoszować się sezonowymi warzywami i owocami. Zobaczcie, jak przygotować szparagi.

Tomasz Repeta

SKŁADNIKI:

- szparagi,

- pierś z kurczaka,

- musztarda,

- miód,

- oliwa,

- pomidory,

- zioła prowansalskie, sól i pieprz.

PRZYGOTOWANIE

1. Szparagi umyć i odłamać twarde końcówki.

2. Do wrzącej i osolonej wody wrzućcie przygotowane łodygi i gotujcie przez 10-15 minut.

3. Pierś musicie umyć i pokroić na mniejsze kawałki.

4. Przyprawcie przygotowanego kurczaka solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.

5. Mięso podsmażcie na patelni.

6. Na samym końcu przygotujcie sos. Połączcie odrobinę musztardy, miodu i oliwy. Na kilka dużych łyżek (3 łyżki) musztardy, musicie dodać 1 małą łyżeczkę miodu, trochę oliwy oraz pieprz i sól.

7. Na samym dnie rozsmarujcie sos, na to ułóżcie (według uznania) szparagi oraz gotową pierś. Dodatkowo możecie pokroić pomidory.

SMACZNEGO!

WIĘCEJ PODOBNYCH HISTORII ZNAJDZIESZ  TUTAJ