Smaczne i proste w przygotowaniu energetyczne batoniki z chia [PRZEPIS]

Batoniki, które dodają energii na długich dystansach.

Po zjedzeniu tych batoników przygotowanych przez Vegenerata Biegowego energia gwarantowana!

PolskaBiegaPolskaBiega Vegenerat Biegowy Vegenerat Biegowy

SKŁADNIKI

- 150 g płatków owsianych,

- 150 g chipsów bananowych (dostępne w sklepach na stoiskach z eko żywnością lub w dyskoncie spożywczym z owadem w logo),

- 100 g daktyli,

- 1 kopiasta łyżka nasion chia,

- 2 łyżki masła orzechowego,

- 2-3 łyżki syropu daktylowego (można pominąć, dodając kolejną porcję daktyli).

PRZYGOTOWANIE

1. Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok. 30 minut.

2. Płatki owsiane mielimy z chipsami bananowymi (Nie mielimy na mąkę, fajnie będzie pozostawić delikatną fakturę).

3. Dodajemy daktyle i masło orzechowe. Ponownie miksujemy.

4. Dodajemy nasiona chia i syrop. Ponownie mielimy.

5. Masę przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

6. Pieczemy przez 12 minut, w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

PolskaBiegaPolskaBiega VegenratBiegowy VegenratBiegowy

WIĘCEJ PODOBNYCH HISTORII ZNAJDZIESZ  TUTAJ