Ciastka z czerwonej fasoli na podkręcenie dobrego humoru i energii

Czy jest tu ktoś, kto nie ma ochoty na słodycze? My znaleźliśmy idealną alternatywę. Ciastka z czerwonej fasoli z żurawiną i migdałami.

Vegeneratbiegowy

Jeśli nie próbowaliście ciastek z czerwonej fasoli, musicie je spróbować. Taką opcję przygotował Vegeneratbiegowy .

SKŁADNIKI:

- 2 puszki czerwonej fasoli ( jeśli ktoś uważa, że taka jest niedobra, może proces gotowania przeprowadzić w warunkach domowych ),

- 2 kopiaste łyżki mąki ryżowej,

- 4 łyżki mleka ryżowego,

- 10 łyżek syropu z agawy ( można oczywiście użyć ksylitolu ),

- 1 łyżka bezglutenowego proszku do pieczenia,

- 2 łyżki zmielonego lnu,

- 2 łyżki kakao,

- 3 łyżki karobu,

- 2 garście suszonej żurawiny,

- 4 łyżki oleju,

- czekolada,

- migdały.

PolskaBiega.plPolskaBiega.pl Vegenratbiegowy Vegenratbiegowy

PRZYGOTOWANIE:

1. Wszystkie składniki (oprócz czekolady, żurawiny i migdałów) mieszamy ze sobą w mikserze, malakserze lub innym urządzeniem, które połączy wszystkie składniki.

2. Do powstałej masy dorzucamy żurawinę i mieszamy.

3. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładamy łyżką ciasto, rozpłaszczamy i okrężnymi ruchami tworzymy ciastka.

4. Ciastka pieczemy w temperaturze 180 stopni, przez 20 minut.

5. Po wyciągnięciu z piekarnika, posypujemy ciastka startą czekoladą oraz uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi.

6. Po wyciągnięciu z pieca ciastka będą miękkie, dlatego należy wrzucić je na kratkę by odparowały i nabrały odpowiedniej twardości.

WIĘCEJ PODOBNYCH HISTORII ZNAJDZIESZ  TUTAJ