- jarmuż
- oliwa
- papryka słodka wędzona
- czosnek
- sól, pieprz
- oregano
- bazylia
Jeśli nie spróbowaliście jeszcze jarmużu, koniecznie musicie go zjeść. Forma chipsów jest czymś ciekawym.
Przygotowanie jest banalnie proste. Urywacie listki jarmużu i wrzucacie je do miseczki. Kiedy będziecie mieli odpowiednia ilość, dodajcie odrobinę oliwy i wszystkie przyprawy - według uznania.
Pamiętajcie, żeby pozbyć się grubych łodyg i nie dodać zbyt dużo oliwy, bo jarmuż będzie tłusty i będziecie musieli go przed spożyciem wysuszyć. Co jest niekomfortowe przy przygotowywaniu chipsów.
Tomasz RepetaPiekarnik rozgrzejcie do 180 stopni - około 8-10 minut powinno wystarczyć na to, żeby jarmuż się odpowiednio zrobił.
PAMIĘTAJCIE również o tym, żeby czuwać przy piekarniku i obserwować jak zachowują się listki. Obserwacja jest konieczne, ponieważ liście jarmużu mogą się szybko spalić.
WIĘCEJ PODOBNYCH PRZEPISÓW ZNAJDZIESZ TUTAJ