Idealna przekąska w ciągu dnia - zdrowe i pyszne chipsy z jarmużu [PRZEPIS]

Choć brzmi dziwnie, to prawda! Chipsy z jarmużu to zdrowa i smaczna przekąska, która może zastąpić mniej zdrowe i tłuste chipsy. Warto wykorzystywać jarmuż, który ma mnóstwo wartości odżywczych. A dodatkowo chipsy z jarmużu są proste w przygotowaniu

Jarmuż
Jarmuż PolskaBiega
Składniki:

- jarmuż

- oliwa

- papryka słodka wędzona

- czosnek

- sól, pieprz

- oregano

- bazylia

Chwila przygotowań i chipsy z jarmużu gotowe

Jeśli nie spróbowaliście jeszcze jarmużu, koniecznie musicie go zjeść. Forma chipsów jest czymś ciekawym.

Przygotowanie jest banalnie proste. Urywacie listki jarmużu i wrzucacie je do miseczki. Kiedy będziecie mieli odpowiednia ilość, dodajcie odrobinę oliwy i wszystkie przyprawy - według uznania.

Pamiętajcie, żeby pozbyć się grubych łodyg i nie dodać zbyt dużo oliwy, bo jarmuż będzie tłusty i będziecie musieli go przed spożyciem wysuszyć. Co jest niekomfortowe przy przygotowywaniu chipsów.

Tomasz Repeta

Piekarnik rozgrzejcie do 180 stopni - około 8-10 minut powinno wystarczyć na to, żeby jarmuż się odpowiednio zrobił.

PAMIĘTAJCIE również o tym, żeby czuwać przy piekarniku i obserwować jak zachowują się listki. Obserwacja jest konieczne, ponieważ liście jarmużu mogą się szybko spalić.

WIĘCEJ PODOBNYCH PRZEPISÓW ZNAJDZIESZ TUTAJ

Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.