Przepis na awokado z łososiem [4 SKŁADNIKI]

Awokado jest wyjątkowym owocem spośród wszystkich, ponieważ zawiera mnóstwo wartościowych tłuszczy, zamiast szkodliwych cukrów. Ma dość specyficzny smak, który trzeba odpowiednio wydobyć. I co ciekawe - posiada więcej potasu niż banan, a więc idealnie sprawdzi się w diecie biegacza.

Awokado fenomenalnie smakuje z wędzonym łososiem. W tym przypadku nie potrzeba wiele czasu na przygotowanie dania, a smak i wartości odżywcze zawarte w poniższych składnikach są idealne dla osób aktywnych.

Składniki:

- wędzony łosoś

- awokado

- sok z cytryny

- pieprz i sól

Sposób przygotowania:

- przekrój awokado i usuń z niego pestkę

- pokrój łososia na drobne kawałki - tak, żeby zmieścił się w jednej z przygotowanych połówek awokado

- awokado posól i skrop sokiem z cytryny

- połóż na awokado łososia i dopraw pieprzem.

Łosoś może być zamieniany z tuńczykiem.

SMACZNEGO!

WIĘCEJ PODOBNYCH PRZEPISÓW ZNAJDZIESZ TUTAJ

Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.