jakzdrowozyc.pl
Przepis przygotowała Maria Pabich z jakzdrowozyc.pl
Składniki: - 1 szklanka mąki owsianej (możesz zmielić płatki owsiane) - 1 łyżeczka cynamonu - 1/2 łyżeczki suszonego, sproszkowanego imbiru - 10 suszonych daktyli bez pestek - 1 szklanka drobno startej marchewki (lub pozostałości z sokowirówki) - 2 łyżki wody - 2 łyżki syropu z agawy lub miodu - wiórki kokosowe do obsypania
Wykonanie:
1. Daktyle zalej wrzątkiem i odstaw na 30 minut. Lub zalej zimną wodą i odstaw na całą noc.
2. W misce wymieszaj mąkę i cynamon.
3. Daktyle odcedź z wody i przełóż do miski.
4. Dodaj marchewkę, imbir, wodę i syrop z agawy.
5. Miksuj końcówką blendera do uzyskania gęstej, klejącej się masy.
6. Z masy formuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego i obtaczaj je we wiórkach kokosowych.
7. Przygotowane kuleczki przechowuj w lodówce.
Gotowe!
WIĘCEJ PODOBNYCH PRZEPISÓW ZNAJDZIESZ TUTAJ