Zdrowa, czekoladowa tarta bez pieczenia [PRZEPIS]

Niesamowicie pożywna, prosta do wykonania i obłędna w smaku - tarta czekoladowa z kremem wykonanym na bazie awokado. Nie trzeba jej gotować ani piec. Nie wierzycie? To zobaczcie!

Kto z was biega z miłości do jedzenia? Ja tak! A jednocześnie nie mam ani cierpliwości, ani czasu na długie posiadówki w kuchni. Jednak to ciasto jest absolutnym "must have" przy popołudniowej kawie.

Czego potrzebujesz:

Do wykonania ciasta:

50 g orzechów (dowolnych)

50 g wiórków kokosowych

30 g substancji słodzącej (tutaj: syrop klonowy)

POLECAMY RÓWNIEŻ: CIASTO MARCHEWKOWE [PRZEPIS]

Do wykonania kremu:

200 g awokado

60 g substancji słodzącej (tutaj: syrop klonowy)

40 g kakao

20 g oleju kokosowego

przyprawy: wanilia, cynamon

Wykonanie jest banalnie proste. Sami zobaczcie!

 
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.