Thiago Silva pożegnał się z kibicami PSG. "Czas dobiegł końca"

Thiago Silva za pośrednictwem swoich mediów społecznościowych pożegnał się z kibicami Paris Saint-Germain. Były kapitan zespołu opuścił Parc des Princes po ośmiu latach gry i prawdopodobnie dołączy do Chelsea.

Na profilu Instagram Thiago Silvy pojawiło się zdjęcie z emocjonalnym wpisem pożegnalnym. 35-letni Brazylijczyk zacytował portugalskiego poetę, Fernando Pessoę. Według dziennikarza Fabrizio Romano następnym klubem obrońcy prawdopodobnie będzie Chelsea

Zobacz wideo Domenech o Lewandowskim: Powinien mieć szanse na Złotą Piłkę
Wartość rzeczy nie polega na czasie, w którym trwają, ale na intensywności, z jaką zachodzą. Dlatego istnieją niezapomniane chwile, niewytłumaczalne rzeczy i niezrównani ludzie(Fernando Pessoa). Czas dobiegł końca, po 8 latach pracy w PSG. Chciałbym podziękować kolegom z drużyny, sztabowi szkoleniowemu, kierownictwu, fanom oraz mojej rodzinie, Bogu i przyjaciołom za te wszystkie szczęśliwe chwile, które przeżyliście w Mieście Światła. Wraz z moją żoną przeżyliśmy tutaj niezapomniane chwile, nasze dzieci tu dorastały, zostaliśmy obywatelami Francji. Będziemy nosić te lata i Francję w naszych sercach na zawsze. Bardzo dziękuję

- czytamy we wpisie opublikowanym przez Thiago Silvę

 

Thiago Silva pożegnał się z PSG. W najbliższych dniach pojawi się decyzja 

Zgodnie z informacjami opublikowanymi przez media, Thiago Silva zaakceptował warunki kontraktu z Chelsea i w najbliższym czasie przeniesie się do Londynu. Kontrakt Brazylijczyka ma trwać przez dwa lata. Obecna umowa 35-latka wygasa wraz z końcem sierpnia bieżącego roku. 

Thiago Silva przez osiem lat w Paris Saint-Germain rozegrał dla klubu 315 meczów, strzelił 17 goli oraz zanotował pięć asyst. Wcześniej obrońca reprezentował barwy AC Milan oraz Fluminense FC. Łącznie w swojej karierze Brazylijczyk zagrał w ponad 500 spotkaniach. Obrońca z PSG siedmiokrotnie wygrywał Ligue 1, Superpuchar Francji, sześciokrotnie Puchar Ligi Francuskiej ora pięciokrotnie Puchar Francji. 

Więcej o: