12 mln euro za Drągowskiego. "The Telegraph": Spore szanse na transfer

Bartłomiej Drągowski po sześciu latach gry we Włoszech latem tego roku może rozpocząć nowy rozdział swojej kariery. Brytyjskie media poinformowały, że polskim bramkarzem interesuje się Southampton, które jest w stanie wyłożyć na jego transfer 12 milionów euro.

Obecny sezon nie jest dla Bartłomieja Drągowskiego najlepszy. Już w meczu pierwszej kolejki Serie A z AS Romą Polak dostał czerwoną kartkę. Następnie stracił dwa miesiące z powodu kontuzji uda. Wszystko to sprawiło, że 24-latek zanotował jedynie siedem ligowych występów, w których zachował trzy czyste konta.

Zobacz wideo Vuković: Gdyby Boruc wrócił do bramki, oznaczałoby to, że mamy katastrofę

Cezary KucharskiKucharski w pierwszym wywiadzie o chorobie. "Najpierw pojawił się ból mięśni"

Southampton chce Drągowskiego

Brytyjskie media informują, że spadek Drągowskiego w hierarchii bramkarzy we Fiorentinie może  wykorzystać Southampton. Biorąc pod uwagę, że obecny kontrakt Polaka wygasa 30 czerwca 2023 roku, klub z Premier League może latem złożyć ofertę w wysokości 12 milionów euro i według "The Telegraph", taki transfer ma spore szanse na powodzenie.

Trener Fiorentiny Vincenzo Italiano ponoć nie będzie robił problemów. Choć swego czasu mówiło się, że klub będzie rozmawiał z Drągowskim na temat ewentualnego przedłużenia kontraktu.

Drągowski już wcześniej mógł trafić do Southampton

Transfer jet tym bardziej prawdopodobny, że Southampton ma spore problemy z bramkarzami. Pod koniec czerwca wygasają umowy trzech podstawowych golkiperów: Frasera Forstera, Alexa McCarthy'ego i Willy'ego Caballero. Żaden z nich jak dotąd nie złożył podpisu pod nowym kontraktem.

Kevin De BruyneDe Bruyne zrobił cieszynkę Haalanda. Teraz tłumaczy: Nie wiedziałem

Co ciekawe, Drągowski był bliski przenosin do angielskiego klubu już w 2019 roku, tuż po półrocznym okresie wypożyczenia do Empoli. Władze Southampton były wówczas zdecydowane na transfer, jednak ostatecznie Fiorentina nie wyraziła na to zgody.

Więcej o: