Aplikacja Fotball LIVE
  POBIERZ

Diego Costa już nie zagra w tym sezonie. Przez słowa "sr** na twoją pier****** matkę"

Diego Costa w tym sezonie nie wybiegnie już na boisko. Napastnik Atletico Madryt zostanie ukarany za karygodne zachowanie w meczu z Barceloną (0:2), w którym obraził arbitra - informuje hiszpańskie radio COPE. Tę infomację oficjalnie potwierdziła La Liga.
Zobacz wideo

Była 28. minuta spotkania Barcelony z Atletico, kiedy na boisku doszło do sporego zamieszania. Podczas przepychanek i kłótni Diego Costa nie wytrzymał i zaczął obrażać sędziego. Jak poinformowała rozgłośnia radiowa COPE, napastnik Atletico powiedział do Gila Manzano: "Sr*m na twoją pier**loną matkę". Arbiter prowadzący spotkanie błyskawicznie pokazał mu za to czerwoną kartkę.

Po zobaczeniu czerwonej kartki Costa wściekł się jeszcze bardziej, a uspokajać musieli go zarówno koledzy z zespołu, jak i rywale (m.in. Gerard Pique). Konsekwencją dyskusji z arbitrem była dodatkowo żółta kartka dla Jose Gimeneza.

Diego Costa kończy sezon

Teraz radio COPE, które w relacji meczowej jako jedne z pierwszych poinformowało o słowach Costy, podaje że napastnik Atletico zostanie ukarany. Komitet Primera Division ma go zawiesić łącznie na osiem spotkań (cztery za werbalne obrażenie sędziego i cztery za naruszenie jego nietykalności cielesnej). Dla 30-latka taka kara oznacza koniec sezonu, bo przed Atletico jedynie siedem spotkań. Reprezentant Hiszpanii nie wystąpi więc także w pierwszym meczu przyszłego sezonu. Kara i tak mogła być jednak zdecydowanie poważniejsza, bo najgorszy scenariusz zakładał zawieszenie piłkarza na 24 spotkania.

Więcej o: