• Link został skopiowany

Wziął kota, wyniósł do kuchni i został nagrany. Bestialstwo to mało powiedziane [WIDEO]

Kurt Zouma wywołał oburzenie w mediach społecznościowych po tym, jak do sieci trafiło wideo, na którym widać, jak Francuz znęca się nad kotem. Zawodnika West Hamu United mogą czekać potężne konsekwencje.
Kurt Zouma znęcał się nad kotem
Screen Twitter.com/PoliticsForUK/status/1490813747694383110

W pierwszej części wideo widać, jak Kurt Zouma bierze kota na ręce, wynosi do kuchni, po czym upuszcza go i kopie. W kolejnej części Francuz rzuca czymś w zwierzę, a następnie je goni. Na koniec kota na rękach trzyma dziecko, a Zouma uderza go otwartą dłonią prawej ręki.

Zobacz wideo Stracona szansa na medal. "Wydaje się, że misja Kruczka powoli dobiega końca"

Chociaż West Ham United nie wydał jeszcze oficjalnego komunikatu w sprawie, to "The Sun" poinformował, że klub potępił zachowanie swojego zawodnika i zapewnił, że załatwi tę sprawę wewnętrznie.

Na tym może się jednak ona nie skończyć. Film wywołał oburzenie w mediach społecznościowych i niewykluczone, że Zouma zostanie oskarżony za znęcanie się nad zwierzęciem. Sprawa jest podwójnie oburzająca, bo Francuz na co dzień współpracuje i jest jedną z twarzy organizacji, która działa na rzecz dużych kotów jak lwy i tygrysy.

Zouma znęcał się nad kotem

- Przepraszam za swoje zachowanie. Nie ma dla niego żadnego usprawiedliwienia - powiedział Zouma, cytowany przez "The Sun".

Więcej treści sportowych znajdziesz też na Gazeta.pl

27-letni Francuz trafił do West Hamu United latem zeszłego roku. Londyńczycy sprowadzili zawodnika z Chelsea, płacąc za niego blisko 30 milionów funtów. 11-krotny reprezentant Francji rozegrał w tym sezonie 15 meczów, w których strzelił jednego gola.

W poprzednim klubie Zouma spędził siedem lat. Mimo że w tym czasie Chelsea wypożyczała go m.in do Stoke City i Evertonu, to zawodnik i tak ma na koncie m.in. dwa zwycięstwa w Premier League i jeden triumf w Lidze Mistrzów

Dziękujemy za przeczytanie artykułu!

  • Link został skopiowany
Więcej o: