W Lechu Poznań mówią o rewolucji. Nowy trener przeciwieństwem Skorży

- Van den Brom ma inne podejście, nowocześniejsze, co wcale nie jest w Lechu dobre na ten moment. Może to działa w przypadku piłkarza belgijskiego, ale w przypadku polskiego prowadzi do chaosu - mówi w progamie Sport.pl LIVE Dawid Szymczak. Nasz dziennikarz tłumaczy, na czym polega róznica między Johnem van den Bromem a Maciejem Skorżą.

Ten sezon rozpoczął się fatalnie dla Lecha Poznań. Drużyna ze stolicy Wielkopolski przegrała już w I rundzie eliminacjami do Ligi Mistrzów z Karabachem Agdam 2:5 w dwumeczu. Z kolei w pierwszym meczu III rundy kwalifikacji do Ligi Konferencji Europy lepszy okazał się islandzki Vikingur (0:1). Równie źle wygląda gra zespołu w ekstraklasie. Podopieczni Johna van den Broma przegrali dwa pierwsze spotkania - ze Stalą Mielec 0:2 oraz Wisłą Płock 1:3. Pierwsze punkty zdobyli dopiero w meczu przeciwko Zagłębiu Lubin 1:1. 

Kamil Kosowski podczas turnieju pilkarskiego Amber CupKosowski wbija szpilę Lechowi i poleca, skąd brać piłkarzy do ekstraklasy

John van den Brom zastąpił na stanowisku trenera Macieja Skorżę. Polski szkoleniowiec zdobył z Lechem mistrzostwo Polski, ale musiał zrezygnować z prowadzenia zespołu przez problemy rodzinne. Holender jest w Lechu raptem od początku lipca, ale już pojawiają się głosy, że należałoby się z nim pożegnać.

Trenera na pewno nie bronią wyniki. Jaki jest tego powód? – Słyszę teraz, że w Lechu mówią o rewolucji. Holender miał być kontynuatorem myśli Macieja Skorży. I poniekąd jest, jeśli chodzi o same założenia boiskowe. Natomiast proces dojścia do takiej gry ma zupełnie inny – tłumaczy w programie Sport.pl LIVE nasz dziennikarz Dawid Szymczak.

Zobacz wideo W Lechu Poznań mówią o rewolucji. Nowy trener przeciwieństwem Skorży [Sport.pl LIVE]

Cały program możecie obejrzeć na naszym kanale na YouTubie TUTAJ>>

Pekhart i Prijović nie wrócą do Polski? Jeden klub chce sprzątnąć ich Legii sprzed nosaPekhart i Prijović nie wrócą do Polski? Jeden klub chce sprzątnąć ich Legii sprzed nosa

Więcej o: