Aplikacja Fotball LIVE
  POBIERZ

Piłkarz Legii z koronawirusem. Klub wydał oświadczenie ws. najbliższego meczu

Legia Warszawa poinformowała, że w piątkowe testy na koronawirusa wykryły jeden pozytywny przypadek wśród piłkarzy. "Zawodnik przebywa obecnie w izolacji. Zespół przygotowuje się zgodnie z planem do niedzielnego meczu" - napisała Legia w komunikacie.

"Dwóch piłkarzy Legii Warszawa z pozytywnym wynikiem testu na COVID-19" - napisał w sobotę po południu na Twitterze Krzysztof Marciniak, dziennikarz Canal+ Sport. Klub kilkadziesiąt minut później wydał jednak komunikat, w którym poinformował, że pozytywny wynik dał jeden test, a nie dwa. Nie podał nazwiska zakażonego piłkarza, ale przekazał, że przebywa w izolacji, a niedzielny mecz z Zagłębiem Lubin nie jest zagrożony.

Zobacz wideo Ogromne pieniądze dla Lecha Poznań! Zarobili fortunę. Nie mogą popełnić błędu Legii

Komunikat Legii Warszawa

"Informujemy, że w piątek, 16 października, dwa dni przed meczem Legia Warszawa - Zagłębie Lubin w ramach rozgrywek PKO BP Ekstraklasy, drużyna oraz sztab Legii Warszawa z inicjatywy klubu przeszły badania na obecność wirusa SARS-CoV-2. U jednego z badanych test dał wynik pozytywny. Klub niezwłocznie wdrożył wszystkie niezbędne procedury. Zawodnik przebywa obecnie w izolacji. Zespół przygotowuje się zgodnie z planem do jutrzejszego meczu

To już trzeci potwierdzony przypadek wśród piłkarzy Legii, bo wcześniej koronawirusem zakazili się Josip Juranović i Paweł Wszołek. A do tego doliczyć trzeba jeszcze pozytywne wyniki, które wcześniej dały też testy dwóch członków sztabu. Początek meczu z Zagłębiem w niedzielę o 17.30.

Masz ciekawy temat związany ze sportem? Wiesz o czymś, co warto nagłośnić? Chcesz zwrócić uwagę na jakiś problem? Napisz do nas: sport.kontakt@agora.pl

Przeczytaj też:

Pobierz aplikację Sport.pl LIVE na Androida i na iOS-a

Sport.pl LiveSport.pl Live .