Sport.pl
  
Aplikacja Fotball LIVE
  POBIERZ

Primera Division. Messi strzela gola! Spalony! Był?

Do kontrowersyjnej sytuacji doszło w 64. minucie meczu Barcelona - Atletico. Przy stanie 1:1 do bramki trafił Messi, ale sędzia uznał, że był spalony. Czy słusznie? Spotkanie ostatecznie zakończyło się remisem i mistrzem zostało Atletico.
1 : 1
Informacje
Primera Division 2013/14 - 38. kolejka
Sobota 17.05.2014 godzina 18:00
Wyniki szczegółowe
1 Poł
2 Poł
Wynik
FC Barcelona
1
0
1
Atletico Madryt
0
1
1
Składy i szczegóły
FC Barcelona
Bramki: Sanchez (34.) Kartki: Pique, Messi, Busquets, Song, Mascherano - żółta Skład: Pinto - Alves, Pique, Mascherano, Adriano - Fabregas (77. Xavi), Busquets (57. Song), Iniesta - Sanchez, Messi, Pedro (62. Neymar)
Atletico Madryt
Bramki: Godin (49.) Kartki: Godin, Tiago, Filipe Luis, Garcia - żółta Skład: Courtois - Juanfran, Miranda, Godin, Filipe Luis - Turan (23. Garcia), Gabi, Tiago, Koke - Villa, Costa (16. Adrian (72. Sosa))
Czytaj relację Z Czuba z meczu Barcelona - Atletico

Messi rzeczywiście był na pozycji spalonej, ale wątpliwości są co do tego, kto mu podawał. Sędzia uznał, że był to Fabregas, jednak na powtórkach wydaje się, że był to Juanfran, a więc mielibyśmy do czynienia z błędem arbitra, który mógł zaważyć na losach mistrzostwa Hiszpanii.

Niezwykły sezon w Primera Division dobiegł końca. Barcelona, aby zdobyć mistrzostwo, musiała wygrać. Atletico wystarczał remis.



Czy bramka była prawidłowa?
Więcej o:
Komentarze (21)
Primera Division. Messi strzela gola! Spalony! Był?
Zaloguj się
  • seydlitz

    Oceniono 176 razy 142

    Bramka byc moze prawidłowa, a być moze nie. Powtóki guzik wyjasniły. Jedno jest dla mnie pewne dobrze że Atletico zrobiło majstra, najbardziej zasłużyli.

    Kibic Barcelony

  • pilkarskiportal

    Oceniono 61 razy 45

    Jeśli my nie potrafimy ocenić tego z powtórką na 100%, to normalne, że sędzie też nie wiedział i ostatecznie potraktował to zagranie jako podanie do Lionela.

    - -
    pilkarskiportal.pl

  • smudzislaw

    Oceniono 95 razy 21

    Bramka zdobyta prawidłowo.Juanfran wyraźnie dotknął piłki.

  • skiper45

    Oceniono 19 razy 11

    Bez obejrzenia ujęcia z drugiej strony nie można ocenić.

  • rudzki1999

    Oceniono 13 razy 5

    Jak by powiedział legendarny sprawozdawca z lat 70 i 80 red. Jan Ciszewski: Atletico! Hiszpania! Sprawiedliwości stało się zadość!

  • jarqos

    Oceniono 64 razy 4

    Z tej perspektywy ciężko określić czy Messi był na ofsajdzie, ale wygląda na to, że zawodnik Atletico zagrywał piłkę więc spalonego nie powinno być.

  • sushimaster3

    Oceniono 12 razy 0

    bramka nawet gdyby została uznana jeszcze nie oznaczałaby mistrzostwa. Barcelona nie potrafi się bronić a na pewno po bramce wycofaliby się do defensywy

  • krzysztofgie

    Oceniono 12 razy -2

    Przypomniał mi się ostatni mecz Legia-Wisła.
    Sędzia nie uznał bramki na 1:1,kiedy Rzeżniczak podawał do Kuciaka i piłkę przeją Brożek który był na spalonym.
    To była kontrowersja......

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX