Aplikacja Fotball LIVE
  POBIERZ

Kontrowersja. Sędzia wypaczył wynik meczu, nie gwiżdżąc karnego dla Lechii?!

Przy stanie 1:0 dla Lechii Gdańsk goście mieli kolejną okazję do podwyższenia wyniku meczu. Do strzału przewrotką składał się Krzysztof Bąk, ale w uderzeniu przeszkodził mu Gordan Bunoza. Czy sędzia powinien był w tej sytuacji podyktować rzut karny dla gdańszczan?


Po bardzo dobrym dośrodkowaniu Abdou Traore, Krzysztof Bąk, który wcześniej strzelił bramkę dla Lechii, zdecydował się strzelić z przewrotki. Defensor drużyny Tomasza Kafarskiego był kryty przez Gordana Bunozę, który chcąc utrudnić zadanie Bąkowi pociągnął przeciwnika za koszulkę... Uniemożliwiło to obrońcy Lechii oddanie strzału. Lechiści mieli do arbitra spore pretensje, bo według nich należał im się rzut karny.

Czy według Was Lechii należał się rzut karny? Jak zakończyłoby się to spotkanie, gdyby gdańszczanie podwyższyli wynik meczu na 2:0? Czy zatem sędzia wypaczył wynik meczu? Zagłosujcie w naszej sondzie!

Czy Gordan Bunoza faulował w polu karnym Krzysztofa Bąka?