EL. MŚ 2018. Lionel Messi może zostać zawieszony. Obraził sędziego podczas meczu z Chile

Mimo że Argentyna wygrała z Chile 1:0 po golu Lionela Messiego i zwiększyła swoje szanse na awans do mistrzostw świata w Rosji, kibice Albicelestes mają powody do zmartwień. Lider kadry, który zapewnił swojej drużynie cenne trzy punkty, może zostać zawieszony na kolejne spotkania eliminacyjne.
Gwiazdor Barcelony miał obrazić jednego z asystentów arbitra głównego, co może skutkować karą w postaci zawieszenia. Jak informuje Radio La Red, sytuacja została odnotowana w pomeczowym protokole.



Nie wiadomo, co dokładnie piłkarz powiedział do jednego sędziów.

Argentyna pokonała w nocy z czwartku na piątek Chile 1:0 w 13. serii gier eliminacji strefy południowoamerykańskiej. Decydująca bramka Messiego padła po rzucie karnym w 16. minucie zawodów.

Albicelestes awansowali z 5. na 3. miejsce w tabeli. Na pięć kolejek przed końcem mają 22 punkty, tylko o dwa więcej niż zajmujące 6. lokatę Chile.