Tortilla orkiszowa dla dzieci [PRZEPIS]

Dzieci uwielbiają naleśniki, jednak często bardzo trudno je przekonać do jedzenia warzyw. Ta wersja potrawy może być rozwiązaniem na "przemycenie" zdrowego i jednocześnie smacznego posiłku dla małego sportowca.

Autorka przepisu:

Anna Dziedzic - mama dwóch dziewczynek, instruktor fitnessu, nauki pływania, tenisa, narciarstwa, trener personalny. Autorka pierwszego w Polsce programu dla mam "Be fit mom" .

Składniki

Ciasto naleśnikowe:

mąka orkiszowa

jajko

woda

odrobina soli

dodatki: warzywa (pomidor, ogórek zielony), mozzarella

Sos: pomidorki koktajlowe, cebula, sól, jogurt naturalny

Przygotowanie

Mieszamy w misce mąkę, jajko, wodę, sól  (konsystencja jak na zwykłe ciasto naleśnikowe). Smażymy placki na małym ogniu. Kroimy następujące produkty: mozzarella, pomidor, ogórek zielony, zawijamy do tortilli

Przygotowujemy sos: pomidorki koktajlowe przesmażyć na cebulce i wodzie, dodać sól, jogurt naturalny i całość zmiksować.

Gotowe!

źródło: Okazje.info

Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.