Pierwsza wypowiedź Eriksena dla mediów. Wzruszające słowa do kibiców

Christian Eriksen udzielił pierwszej publicznej wypowiedzi po tym, jak w sobotnim meczu Danii z Finlandią przeszedł zawał serca i był reanimowany na boisku. Duńczyk podziękował za wsparcie kibicom i zapewnił, że czuje się już lepiej.

Eriksen upadł na murawę w 43. minucie spotkania z Finlandią w grupie B. Na boisku od razu pojawili się lekarze, którzy rozpoczęli reanimację zawodnika Interu Mediolan. Pierwsza pomoc trwała kilkanaście minut. Piłkarz opuścił boisko na noszach, a ze zdjęć wynikało, że odzyskał przytomność i miał podany tlen. Później UEFA poinformowała, że Eriksen trafił do szpitala, a jego stan jest stabilny.

Zobacz wideo Na kogo Paulo Sousa postawi w ataku? "To jest potężna wyrwa"

Pierwsze słowa Eriksena po wydarzeniach z meczu z Finlandią: Czuję się lepiej

Teraz Duńczyk po raz pierwszy udzielił pierwszej publicznej wypowiedzi w sprawie feralnego zdarzenia z soboty. - Dziękuję, nie poddam się. Czuję się lepiej, ale chciałbym zrozumieć, co się wydarzyło. Chcę podziękować za wszystko, co dla mnie zrobiliście - przekazał Eriksen fanom za pośrednictwem swojego agenta, który przesłał tę wypowiedź dla włoskiego dziennika, "La Gazzetty dello Sport".

"Zastanawiałem się, czy grać" - Blind wstrząśnięty reanimacją Eriksena, bo też ma chore serce

Wcześniej zdradzono, że Eriksen przesłał także wiadomość do zawodników Interu na klubowej grupie na WhatsAppie. Napisał: Wszystko w porządku, wrócę wkrótce.

Eriksen przeszedł zawał serca. "Przez chwilę był martwy"

Eriksen pozostaje w szpitalu, gdzie jest pod opieką lekarzy i przechodzi kolejne badania. Duński Związek Piłki Nożnej w niedzielę rano przekazał nowe informacje dotyczące Christiana Eriksena. "Rozmawialiśmy z Christianem, który przekazał pozdrowienia do swoich kolegów z drużyny. Jego stan jest stabilny i pozostanie w szpitalu na kolejne badania" - czytamy w mediach społecznościowych federacji. W niedzielne popołudnie na konferencji prasowej duńskiej federacji potwierdzono, że Eriksen przeszedł zawał serca i jak dodał lekarz kadry, "przez chwilę był martwy".

Reprezentacja PolskiEuro 2020. Polska - Słowacja. Gdzie i o której oglądać pierwszy mecz w grupie E? [TRANSMISJA]