Tyson Fury ma obsesję. Potężne ilości mięsa dla "Króla Cyganów"

Jak ujawnił rzeźnik przygotowujący dostawy dla mistrza świata WBC wagi ciężkiej Tysona Fury'ego (30-0-1, 21 KO), Brytyjczyk otrzymuje co miesiąc 150 kilogramów najwyższej jakości mięsa. Jest ono dowożone do domu ''Króla Cyganów'' w Morecambe z odległego o 200 mil Leeds.

Phil Bennett z Bennett's Butchers zapewnia, że jest rzeźnikiem przygotowującym mięso w tradycyjny sposób. Specjalista od żywienia, który pracuje z Furym, wymaga, by przygotowywane przez Bennetta dostawy były dokładnie sprawdzane. Chodzi zarówno o jakość, jak i o wyeliminowanie jakichkolwiek możliwości skażenia mięsa niedozwolonymi środkami.

Zobacz wideo "Gromda pokazała, że ludzie w Polsce czekali na walki na gołe pięści"

Spożywanie dziczyzny (a dokładnie rzecz biorąc mięsa z niekastrowanego dzika) było usprawiedliwieniem, jakie Fury i jego kuzyn Hughie przedstawili Brytyjskiej Agencji Antydopingowej (UKAD) na początku 2015 roku, gdy kontrola antydopingowa wykryła w ich organizmach zakazaną substancję - nandrolon. Po niemal trzyletniej walce prawnej z UKAD Tyson Fury zaakceptował w grudniu 2017 roku kompromis - dwuletnie zawieszenie, trwające od grudnia 2015 roku. Mówi się, że z powodu afery dopingowej Fury zaczął obsesyjnie uważać na to, jakie spożywa mięso.

Typowa dostawa, którą co miesiąc dostarcza ''Królowi Cyganów'' Bennett's Butchers:

  • 100 steków z antrykotu
  • 100 kawałków pieczonego boczku
  • 100 burgerów
  • 50 piersi kurczaka
  • 50 kiełbasek wieprzowych
  • 35 rostbefów
  • 30 kotletów schabowych
  • 25 steków wieprzowych
  • 5 kilogramów peklowanego bekonu

Więcej o boksie przeczytasz na bokser.org.

Przeczytaj także:

Więcej o:
Copyright © Agora SA