Nie zwalniają tempa

Przygotowania zamojskiego Hetmana do rundy wiosennej idą pełną parą. Drużyna niedawno wróciła ze zgrupowania z nadmorskiego Niechorza, a już w przyszłym tygodniu czekają ją kolejne wyjazdy

Ale zanim zamościanie wyjadą, w sobotę zagrają w Puławach sparing z liderem IV ligi grupy podkarpackiej Izolatorem Boguchwała. W meczu tym wystąpi nowy zawodnik Hetmana, wypożyczony z GKS Bełchatów 23-letni Wojciech Wolański. - Wziął udział dopiero w jednym treningu, dlatego niewiele można jeszcze o nim powiedzieć, ale myślę, że u nas zostanie. To ograny piłkarz, rozegrał wiele spotkań w III lidze, a ostatnio występował w SMS Łódź. Na pewno pojedzie z nami na obozy przygotowawcze do Spały i Bełchatowa - mówi drugi trener zamojskiej drużyny Zbigniew Pająk.

Wolański "wygryzł" ze składu testowanego Ukraińca Aleksandra Krapa. - Zawodnik ten wczoraj wyjechał z Zamościa. Wolimy Andrzeja, przede wszystkim ze względu na naszą współpracę z GKS - dodaje trener Pająk.

Klub chce się również pozbyć napastnika Tomasz Albingiera, który wypożyczony był do Polonii Przemyśl i obrońcy Rafała Wagi (ostatnio Olender Sól). Natomiast po kłopotach wizowych do Zamościa dotarł w końcu nowy masażysta Aleksander Kwach z Ukrainy, który ostatnio pracował w zespole szczypiornistek tamtejszej superligi Galiczanka Lwów. Hetman prowadzi również negocjacje z dwoma bramkarzami. - Pierwszy z nich to 31-letni Jakub Skrzypiec. Ostatnie dwa sezony spędził w Wiśle Płock, nazwiska drugiego z nich nie chcę jeszcze zdradzać, ale wszystko powinno się wyjaśnić jeszcze przed zgrupowaniami - mówi Zbigniew Pająk.

Zamościanie do Spały wyjeżdżają już we wtorek 5 lutego na cztery dni. Później, do 15 lutego, przebywać będą w Bełchatowie, gdzie rozegrają mecze kontrolne z Rakowem Częstochowa i Pelikanem Łowicz.

Od dzisiaj można kupować w siedzibie klubu karnety na dziewięć meczów Hetmana w Zamościu w rundzie wiosennej. Normalny kosztuje 60, a ulgowy 25 zł. Natomiast za pojedynczą wejściówkę zapłacić trzeba będzie 8 lub 4 zł.

Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.