Sport.pl
  
Aplikacja Fotball LIVE
  POBIERZ

Kuriozalne decyzje sędziego w meczu Barcelony. Arbiter się tłumaczy

FC Barcelona wygrała aż 4:0 z Sevillą w niedzielnym meczu hiszpańskiej LaLiga. Po meczu mówi się jednak przede wszystkim o fatalnej postawie arbitra, który w końcówce spotkania wyrzucił dwóch piłkarzy mistrza Hiszpanii.

FC Barcelona pewnie prowadziła w pojedynku Sevillą. W 87. minucie do długiego podania ruszył Hernandez, którego próbował powstrzymać Araujo. Zawodnik drużyny gości padł na murawę, a Mateu Lahoz, główny arbiter spotkania, wyrzucił piłkarza "Dumy Katalonii" z boiska. Nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego, gdyby nie fakt, że powtórki wyraźnie pokazywały, że faulu nie było.

Ansu Fati to nowy talent FC Barcelony. Zobacz wideo, w którym można sprawdzić, co "Duma Katalonii" robi, by utrzymać swojego piłkarza w odpowiedniej formie

Decyzja arbitra sprawiła, że pozostali piłkarze Barcelony rozpoczęli dyskusję z sędzią. Lahoz po chwili ponownie wyciągnął z kieszeni czerwoną kartkę, którą ukarał Ousmane Dembele. Ernesto Valverde po meczu skomentował wyrzucenie francuskiego piłkarza. - Nie wiem, co powiedział, ale bardzo trudno jest uzyskać od Dembele cokolwiek w języku hiszpańskim - powiedział trener Barcelony. W protokole pomeczowym sędzia zapisał, że Francuz zwrócił się do niego słowami "bardzo słaby, jesteś bardzo słaby", wyraźnie gestykulując w bliskiej odległości od arbitra.

Z decyzją Lahoza nie zgodził się także Tomasz Ćwiąkała, który skomentował całe zdarzenie za pośrednictwem Twittera. - Paradoks polega tylko na tym, ze Dembele miał racje. Nie było w futbolu sędziego z większym parciem na szkło niż Lahoz. Próbując kraść show, wpływa na wynik. I faktycznie jest bardzo zły - napisał komentator Canal+.

Więcej o:
Komentarze (24)
Kuriozalne decyzje sędziego w meczu Barcelony. Arbiter się tłumaczy
Zaloguj się
  • elvisek101

    Oceniono 3 razy 3

    Nic w tym artykule nie ma o tłumaczeniu się sędziego, jak to zapisano w tytule, tylko zapis tego incydentu w protokole meczowym.

  • lubicz56

    Oceniono 1 raz 1

    Collina, Webb, nasz Marciniak a teraz Lahoz. Wszyscy z lysi i wszyscy przekonani o swojej nieomylności. Nadmiar testosteronu?

  • takaprawda3000

    Oceniono 10 razy -4

    Ciągnięcie za koszulkę, jak zawodnik wychodzi sam na sam to nie jest faul??

  • robsonrb

    Oceniono 7 razy 3

    To taka hiszpańska odmiana marciniaka, może zna się na wielu sprawach ale na pewno nie na sędziowaniu a paradoks polega na tym że należy do sedziowskiej mafii więc jest nietykalny

  • 0zatkaokakao0

    Oceniono 2 razy -2

    Nie ma tam VARu to co się dziwić, że tak kręcą lody??

  • big_al

    Oceniono 3 razy 3

    Dziwne że Barcelona wygrała i to tak wysoko, kiedy on sędziował.

  • starsza10

    Oceniono 6 razy 6

    Dobrze, że ujawnił się jako kibic RMA dopiero w końcówce meczu, a nie na jego początku.

  • karolhenryk

    Oceniono 6 razy 6

    Ja prosiłby tylko o wytłumaczenie nagłówka: "Arbiter się tłumaczy".

    Jak się tłumaczy? W artykule nie ma nic na ten temat. O co chodzi w tym nagłówku?

  • plkibic

    Oceniono 9 razy 7

    Nie od dziś wiadomo że ten cyc kibicuje realowi i robi wiele żeby prześcieradłom pomoc

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX