Real Madryt wydał oświadczenie ws. transferu Neymara

Real Madryt ponownie zareagował na doniesienia hiszpańskich mediów łączące Neymara z Królewskimi. Klub wydał oficjalne oświadczenie w sprawie informacji opublikowanych przez brazylijski serwis Globoesporte.

Według dziennikarzy z Kraju Kawy Real po odejściu Cristiano Ronaldo zintensyfikował swoje działania mające na celu doprowadzenie do wykupienia z PSG Neymara. Według Globoesporte madrycki klub wysłał do Brazylii Juniego Calafata, szefa departamentu zajmującego się w hiszpańskim klubie rynkiem międzynarodowym, by ten nakłonił ojca Neymara do przeprowadzenia całej operacji jeszcze w tym roku.

Neymar dostanie od PSG podwyżkę? Ogromne pieniądze

Szybka reakcja Realu

Real zaprzeczył tym rewelacjom w oficjalnym komunikacie opublikowanym na stronie internetowej klubu. - W związku z nieustającymi informacjami łączącymi piłkarza PSG Neymara Jr. z naszym klubem chcemy zapewnić, że nie zamierzamy składać za tego zawodnika żadnej oferty. Relacje pomiędzy obydwoma klubami są świetne, więc jeśli Real Madryt będzie rozważał zatrudnienie piłkarza PSG, w pierwszej kolejności poinformuje o tym francuski klub - czytamy w oświadczeniu.

Neymar priorytetem

To nie pierwszy raz, kiedy Real dementuje doniesienia medialne związane z transferem Neymara. Na początku miesiąca Królewscy wystosowali podobne oświadczenie po tym, jak telewizja TVE poinformowała, jakoby madrytczycy złożyli paryżanom oficjalną ofertę za piłkarza.

Mundial 2018. Turlający się Neymar hitem internetu [WIDEO]

Hiszpańskie media są przekonane, że Neymar jest głównym celem transferowym Realu tego lata, a oficjalne oświadczenia to jedynie część delikatnej operacji, jaką jest sprowadzenie gwiazdora na Estadio Santiago Bernabeu.

Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.