Sport.pl
  
Aplikacja Fotball LIVE
  POBIERZ

Kuriozalna sytuacja w Lidze Mistrzów! Piłkarze Ajaksu nie mogli uwierzyć w decyzję sędziego

Szalony mecz, osiem goli i dwie czerwone kartki. Spotkanie Chelsea z Ajaksem było genialnym widowiskiem i najlepszym wtorkowym spotkaniem Ligi Mistrzów. A podczas niego doszło do kuriozalnej sytuacji, kiedy sędzia wyrzucił z boiska dwóch piłkarzy w jednej akcji. Dodajmy, że w stuprocentach prawidłowo.

Była 68. minuta meczu. Chelsea przegrywała z Ajaksem 2:4, ale wtedy sędzia Gianluca Rocchi z Włoch wyrzucił z boiska dwóch piłkarzy mistrza Holandii. A wszystko w jednej akcji. Najpierw Daley Blind nierozważnie sfaulował jednego z zawodników Chelsea, ale sędzia puścił akcję i odłożył karę dla Holendra. Gra potoczyła się dalej, a Jonas Veltman zagrał piłkę ręką w polu karnym. Sędzia wrócił więc najpierw do faulu Blinda, pokazał mu drugą żółtą kartkę, a później podbiegł do Veltmana i również wyrzucił go z boiska. - Zachowanie arbitra było jak najbardziej słuszne i zgodne z przepisami gry - napisał Łukasz Rogowski, polski sędzia.

Co za gol w meczu United - Chelsea! Cudeńko [WIDEO]

Od tego momentu Chelsea grała z przewagą dwóch zawodników i miała aż 20 minut na odrobienie jednej bramki straty. Trzy minuty później wyrównał Reece James, a w 78. minucie piłka znowu wpadła do bramki Onany, jednak wcześniej trafiła w rękę Abrahama i trafienie Azpilicuety nie zostało uznane. Kolejne ataki zespołu Franka Lamparda były nieskuteczne i mecz zakończył się remisem 4:4.

Sytuacja w grupie H Ligi Mistrzów jest szalona. Trzy kluby mają po siedem punktów i sprawa awansu do fazy pucharowej wciąż jest otwarta. Pierwsza jest Chelsea, drugi Ajax, a trzecia Valencia. Tabelę zamyka Lille, które w czterech meczach zdobyło tylko jeden punkt.

Pobierz aplikację Football LIVE na Androida

Aplikacja Football LIVEAplikacja Football LIVE Sport.pl



Więcej o:
Komentarze (39)
Kuriozalna sytuacja w Lidze Mistrzów! Piłkarze Ajaksu nie mogli uwierzyć w decyzję sędziego
Zaloguj się
  • glencok

    Oceniono 9 razy 7

    Można się spierać teraz czy żółta i w efekcie czerwona za rękę była słuszna, czy może ręka była nastrzelona. Kartka za faul była ewidentna i sędzia dobrze zrobił ze puścił przywilej i kartkę pokazał po akcji. Ogólnie dobra decyzja i sposób w jaki puścił ten przywilej.
    Inna sprawa jest taka że jak ostatnio oglądałem puchar świata w rugby to tam też sędziowie podejmowali różne decyzje, ale nie było żadnego machania rękowma przez zawodników, kłótni z sędziami, doskakiwania do sędziego, czy dyskusji z sędzią technicznym. W piłce to jest żenada, tam tylko kilka słów do kapitana i tyle, zawodnicy skupieni na grze a nie na pajacowaniu.

  • radek_sziwa

    Oceniono 5 razy 1

    Kuriozalne to są tytuły tych waszych leadów z doopy.

  • Kacper Majchrzak

    Oceniono 3 razy 1

    Tak się składa, że Chelsea jest 1 i redaktor dobrze napisał. Ajax grał już z Chelsea mecz i rewanż, a w takim wypadku o miejscu w tabeli decydują bezpośrednie starcia. Ajax pierwszy mecz przegrał z Chelsea 0-1

  • luksusowy_jacht

    Oceniono 5 razy -1

    Dla mnie bez sensu z ręką. Dostal pilka i nie zdążył nawet jej schowac. Karny? ok. Ale po co karac podwojnie jezeli nie bylo intencji do popełnienia przewinienia tego nie wiem. Taka decyzja wypacza rywalizację.

  • 0zatkaokakao0

    Oceniono 4 razy -2

    DW qrwa jego mać!!!! Naucz się NIE UŻYWAĆ słów których nie rozumiesz w sytuacjach których też nie rozumiesz!!!

    Co tu jest KURIOZALNEGO prócz Twojego artykułu???

  • sztucznypolak

    Oceniono 4 razy -2

    "Pierwsza jest Chelsea, drugi Ajax,,"
    Nie, Ajax jest pierwszy.
    Ma saldo bramek 5 (10-5), Chelsea ma 1 (7-6).

  • robsonrb

    Oceniono 9 razy -3

    A gdzie był var? Przecież wszystko zaczęło się od faulu na blindzie!!! Ten będąc faulowany traci równowagę i wpada na piłkarza Chelsea! Tu gdyby var zadziałał to faul byłby w drugą stronę, nie byłoby dwóch czerwonych kartek, karnego i gola. Jedna zła decyzja...

  • 1234pablo

    Oceniono 8 razy -4

    Bzdura z tą kartką za rękę. Gość nawet nie zagrał piłki ręką, miał ją ułożoną naturalnie i jedynie co to został nastrzelony. W normalniejszych czasach nawet nie byłoby gwizdka.
    Zresztą oglądając skrót odnoszę wrażenie, że druga bramka dla Chelsea była ze spalonego.

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX