Sport.pl

Aplikacja Fotball LIVE
  POBIERZ

Zmiany w zarządzie Lechii Gdańsk. Powrót na stanowisko prezesa

Adam Mandziara wrócił na stanowisko prezesa Lechii Gdańsk. Funkcję przejął jednak tymczasowo, zastępując Janusza Biesiadę, zawieszonego w obowiązkach - według oświadczenia klubu - ze względów zdrowotnych.

"Lechia Gdańsk SA informuje, że Pan Janusz Biesiada, pełniący funkcję Prezesa Zarządu, został w dniu 2 września 2019 r. decyzją Rady Nadzorczej czasowo zawieszony w swoich obowiązkach. Decyzja o zawieszeniu jest podyktowana między innymi złym stanem zdrowia i związaną z tym niemożliwością pełnienia obowiązków prezesa klubu sportowego" - czytamy w oficjalnym oświadczeniu Lechii Gdańsk.

Biesiadę zastąpił Adam Mandziara, który w przeszłości na tym stanowisku już pracował, ale zrezygnował z niego w czerwcu. Gdański klub informuje, że Mandziara zastąpi Biesiadę tylko tymczasowo, ale w mediach pojawia się coraz więcej plotek mówiących o tym, że drugi ze wspomnianych działaczy do Lechii już nie wróci.

Komentarze (2)
Zmiany w zarządzie Lechii Gdańsk. Powrót na stanowisko prezesa
  • noriakikassai

Oceniono 2 razy 2

W Warszawie mówi się na taki "nius" - dobry bałach nie jest zły!
    Tajemnicą poliszynela jest, że Mandziara jest właścicielem tego salonu wystawowego z Gdańska i ma takie zaufanie do ludzi zarządzających jego kasą jak widać. Odejścia ze względu na zły stan zdrowia to stara śpiewka sekretarzy partyjnych znana z PRL-u. Dokładnie wszyscy jak byli zwalniani to odchodzili z taką wymówką. Rechot historii i to w Gdańsku.

• lionold

0

Mocna musiała być ta nomen omen biesiada, że tak nagle podupadł na zdrowiu! Straszny rejwach się robi przy tym korycie co drużynie piłkarskiej nie za dobrze wróży.

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX