Sport.pl

Aplikacja Fotball LIVE
  POBIERZ

Oświadczenie Towarzystwa Sportowego Wisła: warunki umowy nie zostały spełnione

Zarząd Towarzystwa Sportowego Wisła Kraków wydał oświadczenie, w którym czytamy, że warunki umowy sprzedaży klubu na rzecz Vanny Ly i Matsa Hartlinga nie zostały spełnione. 4 stycznia zarząd TS ma poinformować, jakie zmierza podjąć dalsze kroki.

Vanna Ly i Mats Hartling mieli stać się właścicielami Wisły pod warunkiem wpłacenia na konto klubu 12,2 mln złotych na pokrycie bieżących zobowiązań. Chodzi przede wszystkim o zatrzymanie zawodników, którzy wobec niewypłacania pensji mogą rozwiązać kontrakty ze skutkiem natychmiastowym. Co dalej z klubem TS ogłosi 4 stycznia.

Oświadczenie Towarzystwa Sportowego Wisła Kraków:

Zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami, Zarząd Towarzystwa Sportowego „Wisła” Kraków podjął stosowne działania, mające doprowadzić do wyjaśnienia sprawy związanej z przejęciem piłkarskiej spółki przez Panów Vanna Ly i Matsa Hartlinga. W poniedziałek 31 grudnia odbyły się spotkania Zarządu Towarzystwa Sportowego „Wisła” Kraków m.in. z przedstawicielem kancelarii prawnej, która analizuje zapisy w umowie sprzedaży Wisły Kraków SA.

Do 31 grudnia do godziny 18.30 TS Wisła Kraków nie otrzymało potwierdzenia przelewu, żadne środki nie wpłynęły również na konta Spółki.

Uznano, że na chwilę publikacji komunikatu warunki umowy nie zostały spełnione.

Aktualnie Zarząd Towarzystwa Sportowego „Wisła” Kraków działa w czteroosobowym składzie reprezentowanym przez dwóch Wiceprezesów i dwóch Członków Zarządu. Na ten moment Klub nie planuje zmian w strukturach Zarządu.

W odpowiedzi na liczne zapytania ze strony mediów oraz opinii publicznej informujemy, że z dniem 1 stycznia 2019 roku przestanie obowiązywać umowa najmu powierzchni pod siłownię, zlokalizowanej w hali TS Wisła przy ulicy Reymonta 22 w Krakowie, przez jej dotychczasowego najemcę – Pana Pawła Michalskiego. Umowa została rozwiązana za porozumieniem stron. Została również zwarta umowa najmu z innym podmiotem.

Na piątek, 4.01., planowana jest również konferencja prasowa dotycząca sytuacji Towarzystwa Sportowego „Wisła” Kraków oraz Spółki Akcyjnej. O jej szczegółach informować będziemy w osobnym komunikacie.

Zarząd Towarzystwa Sportowego „Wisła” Kraków

Ikona Sportu 2018 czytelników Sport.pl to:
Adam Bielecki i Denis Urubko

Oświadczenie Towarzystwa Sportowego Wisła: warunki umowy nie zostały spełnione
  • adamyauch

Oceniono 25 razy 21

Przecież od razu było widać, że to nigeryjski książę, który pisze do mnie maile, że ma 1000000 euro dla mnie, ale potrzebuje jedynie 100 euro wpłaty na opłaty manipulacyjne. Jaki klub, taki inwestor.

• polak_maly_111

Oceniono 26 razy 20

Witamy w 4 lidze.

• cehaem

Oceniono 26 razy 18

No co za niespodzianka! Chyba jedynym, ktory sie na "inwestorach" polapal jest ten stary cap Majchrowski. Stad jego lekcewazace komentarze po spotkaniu...

• stalowy_jez

Oceniono 17 razy 15

Spoko. Nastepny inwestor z San Escobar na pewno przeleje.

• 2fat

Oceniono 14 razy 14

Najlepsze że Sarapata umówiła się z miastem że płaci za stadion po meczu a potem ukradła pieniądze przelewając na męża i gang.

• lao.premis

Oceniono 13 razy 13

Ten samolot musi mieć dużo paliwa żeby tak trzeci dzień latać nad atlantykiem. Cięzka to sraczka skoro przez tydzień nie można kliknąć przelewu.

• edogorski

Oceniono 16 razy 12

Majchrowski jest mistrzem socjologi i psychologi. Po jego komentarzu wiedziałem już wszystko, a co miał powiedzieć że pan LEE to chachment z Kambodży? Powiedział delikatnie pan skośnooki.

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX