Sport.pl
  
Aplikacja Fotball LIVE
  POBIERZ

Carling Cup. Szczęsny najgorszy na boisku

1 : 2
Informacje
Puchar Ligi Angielskiej 2010/11 - Finał
Niedziela 27.02.2011 godzina 17:00
Wyniki szczegółowe
1 Poł
2 Poł
Wynik
Arsenal
1
0
1
Birmingham
1
1
2
Składy i szczegóły
Arsenal
Bramki:
van Persie (39.)
Kartki:
Koscielny, G. Clichy - żółte.
Skład:
Szczęsny - Sagna, Djourou, Koscielny, Clichy - Rosicky, Song, Nasri, Wilshere - Arshavin (77. M. Chamakh), van Persie (70. Bendtner)
Birmingham
Bramki:
Zigic (28.), O. Martins (89.)
Kartki:
S. Larsson - żółta.
Skład:
Foster - Carr, Johnson, Jiranek, Ridgewell - Fahey (83. O. Martins), Gardner (50. J. Beausejour), Ferguson, Bowyer - Larsson, Zigic (90. C. Jerome)
Agencja AFP oceniła piłkarzy występujących w finałowym meczu Carling Cup pomiędzy Arsenalem Londyn a Birmingham (1:2). Najniższą notę otrzymał polski bramkarz Arsenalu Wojciech Szczęsny.
Wideo z meczu na Zczuba.tv

Szczęsny w dziesięciostopniowej skali zasłużył zdaniem dziennikarzy na trójkę. O tak niskiej ocenie zadecydowały błędy przy obu golach - czytamy w uzasadnieniu.

O ile przy pierwszym trafieniu dla Birmingham można się spierać, czy faktycznie Polak popełnił błąd (Zigic strzelił z bardzo bliska, ze strefy, którą powinien pokrywać Szczęsny, ale Polak był zasłonięty i przyblokowany przez własnych obrońców i rywali), o tyle żadnych sporów nie budzi ocena drugiego gola - Szczęsny wypuścił z rąk bardzo łatwą piłkę i nie usprawiedliwia go nawet nieudolna próba wybicia jej przez Kościelnego, która mogła Polaka zdekoncentrować.

- Młody bramkarz Arsenalu przeżył na Wembley prawdziwy koszmar - napisali dziennikarze AFP.

Po drugiej stronie skali znalazł się bramkarz Birmingham Ben Foster. Dostał ósemkę - najwyższą, obok Stephena Carra i Obafemiego Martinsa, ocenę w zespole. - Popisał się kilkoma fantastycznymi interwencjami, którymi zatrzymał Arsenal - zachwycają się występem Anglika dziennikarze.

W Arsenalu na wysokie noty - siódemki - zasłużyli Samir Nasri i Jack Wilshere.

Czytaj więcej o meczu Arsenal - Birmingham  »


Więcej o: