Sport.pl

Mistrzostwa świata w piłce nożnej 2018. Mecz Portugalia - Hiszpania. Costa faulował? Kontrowersja

Wielka kontrowersja w meczu Portugalii z Hiszpanią. Diego Costa strzelił gola na 1:1, ale wcześniej starł się z Pepe. Środkowy obrońca padł na murawę, a sędzia nie odgwizdał faulu. Powtórki pokazały, że powinien.

Konsultacja VAR nie zmieniła decyzji arbitra. Gianluca Rocchi uznał gola Diego Costy, który chwilę przed strzałem starł się z Pepe. Obrońca Portugalczyków padł na murawę, a powtórki pokazały, że Hiszpan trafił go łokciem w szyję.

Opinie dotyczące tej sytuacji są podzielone:

Relację z meczu Portugalia - Hiszpania możecie śledzić TUTAJ

Bądź na bieżąco z informacjami sportowymi. Wszystko o mundialu i nie tylko. Zapisz się do newslettera

Więcej o:

Najnowsze informacje

Komentarze (45)
Mistrzostwa świata w piłce nożnej 2018. Mecz Portugalia - Hiszpania. Costa faulował? Kontrowersja
Zaloguj się
  • carlos512

    Oceniono 10 razy 6

    Skoro opinie są podzielone, to może autor artykułu przywołałby jakąś popierającą decyzję sędziego

  • tbal

    Oceniono 9 razy 3

    Dziwne, powtórki wyraźnie pokazują, że był faul, atak łokciem.

  • plkibic

    Oceniono 6 razy 2

    Tak jak nie lubie Pepe bo to zwykly cham i prostak i bylem za Hiszpania to tutaj faul byl ewidentny i jestem zdziwiony ze VAR tego nie "wykryl". Druga strona medalu ze Costa to jeszcze wiekszy cham boiskowy. On zwyczajnie bez faulu jeszcze pilki nie przejal. Dlaczego ma na to przyzwolenie od sedziow? Nie wiem moze dlatego ze ma taki wstretny ryj i wiecej juz go nie chca krzywdzic......

  • polonests

    Oceniono 8 razy 2

    Zwróćcie uwagę na zachowanie oszusta. Łapię się za twarz, szczękę, cierpi z bóli, leży jak długi, widzimy dramat portugalskiego piłkarza. Pepe widzi jednak kątem oka i przez palce, że sędzia nie reaguje, więc zdrowy, świeży i pachnący wstaje i jak gdyby nigdy nic kontynuuje grę. Te kilka sekund, gdy oszukiwał i leżał, mógł poświęcić na pomoc kolegom w obronie i zatrzymanie Costy.

  • s.z.1

    Oceniono 10 razy 2

    Faul był ewidentny, a jeśli ktoś ma kłopoty ze wzrokiem to powinien udać się do okulisty.

  • yoric

    Oceniono 3 razy 1

    ... łba nie urwie... Futbol dzięki VARowi robi się jak boks, przekręt w żywe oczy, wszyscy widzą i nawet nikomu to nie przeszkadza.

  • drvx

    Oceniono 13 razy 1

    Faulu nie było. Pepe symulował jak kiepski aktorzyna. On nawet nie był pewien uderzenie w którą część ciała symulować. Nie był pewien bo nie poczuł żadnego uderzenia. W szyje został dotkniety a nie uderzony. Nie poczul tego więc jego wybór padł na głowę. :D. Sedziowei VAR wszystko dokladnie widzieli, o pomyłce nie mogło byc mowy. Widzieliscie jak szybko Pepe sie podniósł?

  • wojtuz

    Oceniono 11 razy 1

    Dla mnie to Costa oparł rękę na barku Pepe, jak ktoś kopał trochę to wie o co chodzi.
    A Pepe jak to Pepe: padł rażony, może to z głodu.

  • Miki Święty

    Oceniono 5 razy 1

    Z komentarzy zaslyszanych podczas meczow smiem twierdzic ze tego typu sytuacjie kiedy lokiec jest wysuniety maja byc karane kartkami... Ocb?

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX